Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Финансовият експерт Мика Зайкова обяви в Студио Хъ по

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgФинансовият експерт Мика Зайкова обяви в Студио Хъ по
Коментари Харесай

Мика Зайкова: 80 % от българите обедняха и вече не издържат. Не може г-н Борисов да бъде и доктор, и икономист

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Финансовият специалист Мика Зайкова разгласи в Студио Хъ по 7/8 ТВ, че България към този момент е в криза, а българите са доста обеднели.

Ето какво съобщи Мика Зайкова:

„ България към този момент е в криза,  тя и без ковид щеше да влезе в криза, тъй като освен икономическият цикъл беше подобен, а тъй като всички предпоставки имаше.

Като се тръгне от Германия, тъй като тя е главният наш търговски сътрудник в Европейски Съюз. А Германия е в техническа криза още от предходната година, тъй като има растеж на Брутния вътрешен артикул 0,9, което е техническа криза.

Наистина не сме добре. Знаете ли, има една българска сентенция, която споделя: „ Като не знаеш къде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде. ”

А това е заради липса на обикновени познания в ръководещите.  

Защото не може господин Борисов да бъде и лекар, и икономист, и там всички други специалности. Времето на енциклопедистите мина преди два века.

Трябва да знаеш накъде си тръгнал. А, с цел да знаеш накъде си тръгнал, си правиш проекти.

Ние към този момент сме зле. Когато се прави актуализация на бюджета, а това направи министър Горанов, първо се прави разбор, да видиш къде отиваш и какво се случва.

Горанов да допуска, че в най-лошия сюжет Брутният вътрешен артикул ще спадне с 4 %, е напряко хумореска.

Склонна съм да имам вяра на Белгийска банкова група КВС, която в своите прогнози има три сюжета за България.

Най-оптимистичният е от порядъка на 4 до 6 % спад на Брутният вътрешен продукт, базовият е 10 %, а най-песимистичният, който е прекомерно евентуален освен това неумело управление на рецесията, е някъде към 14 %.

Блумбърг предвижда, че 6 % спад на Брутният вътрешен продукт на България е най-оптимистичният вид.

И ще ви кажа за какво те са прави.

Брутният вътрешен продукт се състои от три съществени детайла. За страдание България има стопанска система на услугите и 80 % от Брутният вътрешен продукт се образува от ползване - групово, което популацията използва, и капиталово, което е от компаниите.

Но в този момент 70 % от бизнеса не работи, а 90 % от него е дребния и междинния.

Ние се намираме в извънредно тежко положение, тъй че да приказваме за капиталово ползване не е фантазия, няма смисъл да приказваме.

Българите обедняха. 43% не могат повече да устоят, могат един месец. Около 15% споделят, че могат още 15 дни да устоят, само че дефакто българският народ е безпаричен народ. 80 % от него към този момент не може да устоя.

А за какво не може да устоя? Защото, като не знаеш какво да правиш, гледаш по-умните какво вършат и от тях вземаш нещо, което се мъчиш да приложиш.

Какво вършат другите? Първо, непосредствено поддържат бизнеса, главно дребния и междинния, това значи не заемите, за които се приказва у нас, а приказваме за директни дотации на бизнеса.

Второ, правиш данъчна почивка. Вземам Кипър, като една дребна стопанска система, която е близка до нашата.

Те измислиха да дадат опция на всички компании да запазят заетостта си, като заплащат 80 % от заплатите на хората. Второ, взеха решение да дадат едни 110 млрд.евро на компаниите, като ги поддържат непосредствено.

Решиха, че ще създадат данъчна почивка и два месеца компаниите няма да заплащат Данък добавена стойност, което се поема от страната.

19 % е главната ставка там, главната ставка я понижават с 2 %, само че там има диферинцирано Данък добавена стойност, както в цяла Европа, като се изключи Дания и България.

В Кипър ще понижат Данък добавена стойност на засегнатите браншове, които са диферинцирани. Това са превоз, туризъм, ресторантьорство. От 9% на 7 % ще падне ДДС-то. Освен това ще отсрочат и всички битове заплащания.

В Гърция дават 800 евро на човек с приходи до несъмнено равнище, на децата настрана дават. В Америка дават 1200 $ на всички с приходи до 85 $, дават 500 $ на всяко американско дете.

И тъй като чух господин Борисов да споделя, че ние не може да даваме на калпак. Това не е калпак, уважаеми господин Борисов, това е поддръжка на потреблението. Защото като му дадеш пари, този, който няма, ги харчи до стотинка.

Всички страни дават подкреп на популацията, поддръжка на дребния, междинния и едрия бизнес.

Конгресът на Съединени американски щати позволи 2 трилиона и 200 милиарда на Тръмп. Той даде 500 милиарда на едрия бизнес, 500 милиарда на популацията, 250 на дребния и междинния бизнес и 75 милиарда на медицината. ”

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР